ORTOPEDIJA

Ortopedija je grana medicine koja proučava, sprečava i leči bolesti, deformacije i povrede sistema za kretanje, saniranje povreda (preloma i iščašenja) i imobilizacija. Pre odluke o hirurškoj intervenciji koristi se savremena PRP terapija gde se koriste sopstvene MATIČNE ĆELIJE, trombociti, hormon rasta i serum radi lečenja degenerativnih promena zglobova i što dužeg odlaganja hirurške intervencije.

Danas je ortopedija prevashodno hirurška struka zbog aktivnog, operativnog pristupa u terapiji mnogih stanja,  podrazumevajući brigu o deformacijama skeleta sa opštim zadacima brige za invalide, pa tako sarađuje sa ostalim specijalnostima.

Kod ortopeda se javljaju ljudi koje muče: čukljevi, bol u kolenu, kukovima, bol u leđima, bolovi u nogama ili bolovima u zglobovima, tetivama i mišićima. Bolovi mogu biti praćeni zatezanjem, ukočenošću, grčevima i ograničenim pokretima. Pomenute tegobe mogu biti posledica bolesti ili povreda, a kao prevencija i terapija se preporučuju vežbe npr. vežbe za kičmu kao prevencija i terapija bolova u leđima.

Nakon pregleda, ortoped može preporučiti  dodatne preglede, kao i rendgen.

Mr sci med. dr Voja Cvetković

Ortoped - traumatolog

Pregledi se zakazuju.

Osiguranje

Osiguravajuće kuće sa kojima sarađujemo.